Vijesti

FBiH: Projekt postavljanja videonadzora u stanicama tehničkih pregleda vozila

09.08.2008. 11:49 / Izvor: Fena

Direktor Instituta za privredni inžinjering (IP) iz Zenice Fuad Klisura izjavio je da bi ova ustanova do kraja godine trebala završiti projekt postavljanja videonadzora u stanicama tehničkih pregleda vozila u FBiH.

Projekt se radi prema smjernicama Vlade FBiH koja je zadužila Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH da pripremi tekstove pravilnika kojim će se normativno regulirati način, organizacija i uvjeti rada stanica tehničkog pregleda. Tako je MUP FBiH zadužen da u suradnji sa IPI institutom, kantonalnim MUP-ovima i Direkcijom za provedbu CIPS projekta, osigura uvjete za prihvatanje elektronskih pokazatelja o obavljenim tehničkim pregledima vozila.

"Danas je česta situacija da pojedinac pokupi saobraćajne dozvole od vlasnika automobila, ode do stanice tehničkog pregleda i bez vozila završi tehnički. Uvođenjem videonadzora u stanicama, takvim će se stvarima stati ukraj", kazao je Klisura. Prema podacima jedinstvenog servera Instituta za privredni inžinjering, na području FBiH u prvih šest mjeseci ove godine obavljeno je 274.812 pregleda vozila, od kojih je 73.820 starije od 12 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti