Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Imenovani izvršni direktori BH Telecoma

29.12.2020. 08:04 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH dala je na jučerašnjoj sjednici prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, po okončanju konkursne procedure, za donošenje Odluke o imenovanju izvršnih direktora. 

Članovi Uprave ovog društva imenuju se na period tekućeg mandata generalnog direktora. 

Imenovani su Muamer Hadžović (Izvršna direkcija za razvoj poslovanja), Samir Jusufović (Izvršna direkcija za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima), Adnan Huremović (Izvršna direkcija za tehnologiju i razvoj servisa), Mirza Odobašić (Izvršna direkcija za ekonomsko finansijske poslova), Kemal Avdagić (Izvršna direkcija za investicije) i Samira Ćerim (Izvršna direkcija za informacione tehnologije). 

Danas je data prethodna saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP BH Pošta Sarajevo uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do tri mjeseca, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o njihovom imenovanju. 

Na ove dužnosti imenovani su Denis Zahirović, Mesud Ajanović, Nurdin Sadiković, Muvedet Šišić, Amir Karić, Zijo Brzina i Žarko Pušić. 

Federalna vlada donijela je Rješenje o imenovanju Alije Aljovića za predsjednika, te Ivice Krželja i Jasmine Trgo za članove Nadzornog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na period od četiri godine. 

Vlada FBiH donijela je Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine, na period od četiri godine, u sastavu: Miroslav Ćorić (predsjednik), Kenan Hadžić, Azira Lapandić, Edita Rokša i Saša Grabovac (članovi).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti