Vijesti

Kakanj: Veliki interes potencijalnih izvođača radova na površinskom kopu "Vrtlište"

09.03.2009. 10:31 / Izvor: Fena

Uprava Rudnika mrkog uglja (RMU) "Kakanj" saopćila je da je međunarodni javni tender za izgradnju pretovarnog sistema na kopu "Vrtlište", koji je raspisan krajem prošle godine, otvoren do 18. marta 2009. godine.

Iz RMU "Kakanj" saopćili su da je izgradnja ovog kapitalnog objekta izazvala veliko interesovanje potencijalnih izvođača radova iz regiona, pa i Evrope.

Pretovarni sistem je postrojenje za prijem, pripremu i utovar uglja u vagone na površinskom kopu "Vrtlište", a njegova izgradnja predstavlja preduvjet za puštanje u rad željezničke pruge na realaciji Vrtlište - Separacija koja je izgrađena prije pet godina.

Izgradnjom pretovarnog sistema i puštanjem u rad pruge prestaće potreba za transport uglja kamionima što će predstavljati značajan dio realizacije rudničkih ekoloških programa”, saopćava uprava RMU “Kakanj”.

Sa ekonomskog aspekta, riječ je o jeftinijem transportu, a sa stanovišta kapaciteta očekuje se kako će biti moguće pripremiti 1,2 miliona tona uglja na godišnjem nivou.

PODIJELI:

TAGOVI:

Vrtlište

ugalj

pretovarni sistem

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti