Kompanije iz BiH na Međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme ASDA u Splitu

11.04.2019. 07:50 / Izvor: Akta.ba
Kompanije iz BiH na Međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme ASDA u Splitu

Izložba predstavlja dobru priliku bh. kompanijama namjenske industrije za uspostavljanje novih kontakata i tržišta.

Peta Međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme “Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2019” svečano je otvorena u Splitu, u Hrvatskoj. Riječ je o najvećoj izložbi naoružanja i vojne opreme na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna manifestacija i uvrstila se u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu. Svoje proizvode i usluge izložiti će 185 izlagača iz 26 zemalja. Izložbu će posjetiti 33 nacionalne delegacije iz cijelog svijeta.

Iz Bosne i Hercegovine, ove godine, svoje proizvode i usluge predstaviti će šest kompanija Grupacije namjenske industrije. Na štandu Privredne/Gospodarske komore FBiH izlažu IGMAN D.D. Konjic, UNIS GINEX D.D. Goražde, PRETIS D.D. Vogošća, KOTEKS PRODUCTION D.O.O. Tešanj i VITEZIT D.O.O. Vitez.  Također, na izložbi će se predstaviti bh kompanija BINAS D.D. Bugojno. Štand Privredne komore Federacije BiH posjetila je delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministricom Marinom Pendeš.  

Izložba predstavlja dobru priliku bh. kompanijama namjenske industrije, kako bi susreli sa poslovnim partnerima, ali i uspostavili nove kontakte i tržištu ponudili kvalitetne proizvode.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme, se održava u Spaladium areni od 10. do 12. aprila 2019. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz podršku Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Organizator izložbe i ove godine je američka kompanija TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti