Konaković: Niko više nije zaštićen od plaćanja onoga što koristi

26.06.2019. 17:08 / Izvor: Akta.ba
Konaković: Niko više nije zaštićen od plaćanja onoga što koristi

Uvođenje reda u komunalnom sektoru: Kontrola nelegalnih potrošača vode i odvoz smeća se nastavlja, apel svima da prijave svoju potrošnju i izbjegnu kazne.

Kontrola velikih potrošača vode i usluga odvođenja otpada te uvođenje nelegalnih korisnika u sistem dala je do sada vrlo dobre rezultate i bit će nastavljena i dalje, zaključak je to sa današnjeg radnog sastanka predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, ministara u Vladi KS te čelnih ljudi komunalnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i "Rad" te Kantonalne inspekcije.

Sa sastanka na kojem su predočeni dosadašnji rezultati pokrenutih akcija te planovi za njihov nastavak, upućen je i apel svima koji imaju anomalije i neregularnosti u korištenju ovih komunalnih usluga da ih na vrijeme prijave kako bi izbjegli velike kazne predviđene u takvim slučajevima.

"Napokon je sistem opredijeljen i spreman da se razračuna sa nelegalnim potrošačima koji su do sada koristili pogodnosti zaobilaženja sistema  te tako direktno nanosili štetu ovim preduzećima i čitavom  komunalnom sistemu. Niko više nije zaštićen od plaćanja onoga što koristi. Vrlo smo zadovoljni aktivnostima koje se vode u ova dva preduzeća u koje će ubuduće biti uključeno još ljudi", poručio je predsjedavajući Konaković.

On je još jednom pozvao sve koji su do sada bili van sistema korištenja i plaćanja komunlanih usluga da se prijave kako bi izbjegli moguće velike kazne i sankcije zbog nalaza koje utvrdi nadzor.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti