Konzum reagovao na navode da ne produžuje ugovore radnicima

06.04.2017. 08:05 / Izvor: N1
Konzum reagovao na navode da ne produžuje ugovore radnicima

Najmanje je osam kćerki-firmi Agrokora, koje posluju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obaveza prema državi, saopšteno je iz Konzuma za N1.

Najmanje je osam kćerki-firmi Agrokora, koje posluju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sve one, prema zvaničnim podacima, uredno izmiruju obaveze prema državi. U Upravi za indirektno oporezivanje BiH su nam potvrdili da, zaključno sa 30. martom, niti jedna Agrokorova firma nema dugovanja po osnovu PDV-a.

Agrokor ima razgranatu mrežu kćerki-firmi. Samo u Sarajevu je registrirano pet kompanija, i to: PIK Vrbovec, Zvijezda, Konzum, Velpro i Super kartica. U Grudama je registrirana firma Agrokor-Zagreb doo, a u Čitluku Ledo doo. Sarajevski kiseljak DD je također u vlasništvu Agrokora. Prema našim saznanjima, sve te firme su samo u prošloj godini platile PDV-a više od 20 miliona maraka. Od toga najviše Konzum, preko 8 miliona, Sarajevski Kiseljak šest, i Ledo Čitluk više od četiri miliona.

I u Poreznoj upravi Federacije BiH su nam također potvrdili da Konzum nema poreznih dugovanja.

Međutim, pojedini mediji su prenijeli informaciju da jednom broju radnika Konzuma u BiH, sa kratkoročnim ugovorima, u posljednjih mjesec dana nisu produženi ugovori. Iz Konzuma su kategorički odbacili ove medijske navode kazavši da su za ovu firmu "radnici na prvom mjestu".

"Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obaveza prema državi, te u odnosima s dobavljačima i poslovnim partnerima nije bilo značajnih promjena. Zaposlenici su Konzumu uvijek na prvom mjestu, te kao i do sada činimo sve da zaštitimo njihov interes, te osiguramo i nastavimo nesmetano poslovanje", rečeno je za N1.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti