Makedonija putem međunarodne objave traži partnera za gasifikaciju

13.03.2014. 13:34 / Izvor: eKapija.ba
Makedonija putem međunarodne objave traži partnera za gasifikaciju

Javno-privatno partnerstvo će biti dodijeljeno kroz konkurentan proces koji se odvija u tri faze. Trajanje ugovora o javno-privatnom partnerstvo je 20 godina od dana stupanja na snagu

Prema informaciji koju je Ambasada Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije dostavila Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, objavljena je Međunarodna objava gasifikacije skopskog regiona u vidu ugovora za javno privatno partnerstvo koje se ostvaruje kao koncesija za javni posao ili kao koncesija za javnu uslugu.

Predmet javno-privatnog partnerstva je izgradnja primarne i sekundarne distributivne mreže, odnosno financiranje, projektiranje, izgradnja, upravljanje, održavanje i razvoj distributivnog sistema prirodnog plina u regiji 1 ( Skopje region ).

Javno-privatno partnerstvo će biti dodijeljeno kroz konkurentan proces koji se odvija u tri faze. Trajanje ugovora o javno-privatnom partnerstvo je 20 godina od dana stupanja na snagu.

Kako se navodi u objavi, procijenjena vrijednost ugovora je 98.399.894 eura, a rok za dostavljanje ponuda je 26. maj 2014. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti