Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nevjerovatna tvrdnja Košarca: Neiskorištene vakcine su u magacinima

08.07.2021. 13:04 / Izvor: BHRT

"Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih vakcina u magacinima. Treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome", prenosi gotovo nevjerovatan podatak za BHRT ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac.

Košarac u intervjuu "Jedan" pojašnjava kako su u Vijeću ministara informirani o tome, te da su vakcine u skladištima možda i zbog problema kampanje za imunizaciju.

Vijeće ministara je smatra Košarac imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina, te da su na adekvatan način osigurana i uplaćena sredstva u Covax mehanizam.

"Problem je u Covax mehanizmu. Te špekulacije da Savjet ministra nije odreagovao na adekvatan način treba odbaciti. Isto tako treba reći da Savjet ministara, odnosno predsjedavajući i ministrica Gudeljević vodili značajne aktivnosti sa nadležnim entitetskim ministarstvima kada je u pitanju nabavka vakcina. Sjetimo se samo koliko je sastanaka održano. I nije tačno da je Savjet ministara imao indolentan stav. Ja odbacujem te vrste špekulacija", govori za BHRT Košarac.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti