Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv firmama za dodjelu detašmana u Njemačkoj

05.08.2021. 09:07 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Privrednom komorom Republike Srpske, objavila je Javni konkurs/natječaj za dodjelu detašmana za izvođenje radova u Saveznoj Republici Njemačkoj u detašmanskoj 2021/2022. godini.

Ukupno 2000 dozvola/mjesečno biće dodjeljeno preduzećima iz Bosne i Hercegovine u detašmanskoj 2021/2022. godini prema uslovima i kriterijima iz ovog Javnog konkursa/natječaja.

Detašmani će biti raspoređeni po djelatnosti i to za oblast građevinarstva, za oblast izolaterstva i za oblast ostalih djelatnosti (montažerstvo, rudarstvo i druge djelatnosti, u skladu sa Međudržavnim sporazumom).

Pravo učešća na Javnom konkursu/natječaju imaju preduzeća građevinske, izolaterske i ostalih djelatnosti, šifre šifre 10, 40, 50, 60, 61 i 70 - po njemačkim propisima, koji ispunjavaju opšte zadate uslove.

Za ostvarivanje prava na učešće u raspodjeli detašmana preduzeća moraju ispunjavati određene uslove, a neki od njih su: da je preduzeće kadrovski i tehnički osposobljeno za izvršenje preuzetih ugovora,  da u skladu sa važećim propisima SR Njemačke ne postoje prepreke za angažman preduzeća iz BiH na realizaciji ugovora u SR Njemačkoj koje proizilaze iz odluka nadležnih organa SR Njemačke o zabrani njihovog rada u SR Njemačkoj, da imaju registrovano predstavništvo preduzeća u SR Njemačkoj, da je preduzeće koje se prijavljuje na Javni konkurs/natječaj aktivno na području BiH u okviru djelatnosti za koju konkuriše, da imaju minimum 15 stalno zaposlenih radnika na radovima u BiH iz okvira djelatnosti za koju konkurišu i ostali uslovi navedeni u pozivu.

Prijave na Javni konkurs/natječaj za raspodjelu podkontingenata detašmana, sa traženom dokumentacijom, za preduzeća sa područja entiteta FBiH, RS i preduzeća Distrikta Brčko podnose se u zatvorenim kovertama u roku od 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa/natječaja.

 

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

detašmani

javni poziv

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti