Održana promocija spota "Enjoy Business Bosnia and Herzegovina"

27.11.2008. 15:51 / Izvor: eKapija.ba
Održana promocija spota 'Enjoy Business Bosnia and Herzegovina'

U velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 27.11.2008. godine održana je promocija spotova "Enjoy Business Bosnia and Herzegovina" čiji je cilj promovisanje privrednih potencijala Bosne i Hercegovine u svijetu, koji će doprinijeti daljnjem poboljšanju imidža naše zemlje.

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH – FIPA, godinu punu uspjeha završava promocijom novih video spotova "Enjoy Business Bosnia and Herzegovina" u cilju prezentiranja privrede i privrednika BiH.

Direktor FIPA-e Haris Bašić prisutne je upoznao sa značajem ovoga projekta te potrebom za promociju i stvaranje pozitivne slike o poslovnom ambijentu Bosne i Hercegovine u svijetu.

(Haris Bašić, direktor FIPA-e)

"Na ponovnu inicijativu FIPA-e, u produkciji autorskog tima "Refresh Production", promovirat će se privreda i privrednici Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da ćemo ponovo izazvati veliki interes i postići uspjeh i sa ovim spotovima namijenjenim promociji Bosne i Hercegovine. Nakon uspješno održanog prvog Crans Montana Foruma u Sarajevu, pod pokroviteljstvom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije BiH i Vlade Republike Srpske, a u organizaciji FIPA-e, vrlo uspješnu godinu završavamo promocijom prve faze projekta "Enjoy Business Bosnia and Herzegovina", istakao je u uvodnom obraćanju direktor FIPA-e, Haris Bašić.

Na promociji su, također, govorili i Astrid Pummer, trgovinska savjetnica austrijskog ambasadora u BiH, Milenko Cvijanović, izvršni direktor za marketing i prodaju M:TEL-a, Nihad Imamović, predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca Bosne i Hercegovine, Edin Arslanagić, generalni direktor Bosnalijeka, Sandra Kasalo-Fazlić, PR manager Coca Cola-e i Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u Tvornici cementa Kakanj.

FIPA je osmislila, inicirala i izdvojila sredstva za snimanje spotova, dok je produkciju istih povjerila sjajnom rediteljskom trojcu "Refresh Production-a", Ademiru Kenoviću, Srđanu Vuletiću i Pjeru Žalici.

(Pjer Žalica, Ademir Kenović, Srđan Vuletić)

Riječ je o projektu čiji je cilj prezentiranje povoljnog poslovnog i investicijskog okruženja svjetskoj javnosti, kao i velikih investicijskih mogućnosti i potencijala naše zemlje, te daljnje poboljšanje ukupne slike i percepcije o našoj zemlji u svijetu.

Film u trajanju od 6 minuta i 30 sekundi i 9 video spotova u trajanju od 30 sekundi, prezentiraju potencijale poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

U narednom periodu FIPA će početi sa intenzivnom kampanjom u stranim i domaćim medijima, ali i na svim konferencijama i prezentacijama u zemlji i svijetu gdje se ukaže prilika za promociju Bosne i Hercegovine, rečeno je na promociji.

Promociji je prisustvovao veliki broj zvanica, visokih dužnosnika, ambasadora, predstavnika međunarodnih organizacija, institucija u BiH, domaćih i stranih kompanija i medija.

A.D.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti