Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održane prezentaciji Studije izvodljivosti sistema daljinskog grijanja u Vitezu

Studiju izvodljivosti potpunosti finansira EBRD kroz fond Evropske Unije, a konsultantska kuća koja izrađuje istu je CETEOR d.o.o. Sarajevo.

24.09.2019. 07:46 / Izvor: Akta.ba

Tokom 2018. i 2019. godine Općina Vitez je u saradnji sa EBRD-om (Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj) implementirala aktivnosti oko izrade studije izvodljivosti sistema daljinskog grijanja za gradsko jezgro Viteza, i pripremanje procedure izbora privatnog partnera kroz model JPP (Javno privatno partnerstvo).

Studiju izvodljivosti potpunosti finansira EBRD kroz fond Evropske Unije, a konsultantska kuća koja izrađuje istu je CETEOR d.o.o. Sarajevo.

U proteklom periodu održano je nekoliko sastanaka sa EBRD-om i CETEOR-om da bi se došlo do rezultata, Pred-tenderske prezentacije „Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez po modelu JPP“, održane 17.02.2019. u hotelu Central Vitez.

Prezentaciji su bili prisutni Načelnik Općine Vitez, pomoćnici načelnika, vijećnici Općinskog vijeća Vitez, predstavnici Ministarstva privrede SBK, EBRD-a, CETEOR-a, GreenMAX-a i predstavnici firmi zainteresovanih za Javno privatno partnerstvo.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti