Otvorena biblioteka Srednje trgovačke škole u Sarajevu

03.11.2011. 15:06 / Izvor: eKapija.ba
Otvorena biblioteka Srednje trgovačke škole u Sarajevu

Danas je u Srednjoj trgovačkoj školi u Sarajevu svečano otvorena savremena biblioteka, te održana prezentacija učenika iste škole o saradnji sa kompanijom Lexmark BH International d.o.o. koja je podržala rad Škole i projekat učenika koji se implementirao u toku proteklog perioda.

Učenici Srednje trgovačke škole su prisutnima predstavili Preduzeće za vježbu u sklopu kojeg su imali zadatak oformiti virtualno preduzeće prateći sve neophodne korake za registraciju i poslovanje jedne firme. Kao svoj uzor učenici su odabrali kompaniju Lexmark BH, te su po uzoru na nju napravili kompaniju Letmarx. Nastavno dobro urađenom poslu i profesionalnom obavljanju zadataka, nekoliko učenika je dobilo angažman u jednoj prodajnoj jedinici, te su pored redovnog obrazovanja stekli i radno iskustvo. Učenici su radeći imali priliku uvidjeti kako funkcioniše sistem fiskalizacije, kako se vodi administracija jednog prodajnog mjesta, te su imali priliku usavršiti tehnike prezentacije i prodaje proizvoda klijentu.

Tokom prezentacije Azra Baralija, direktorica Srednje trgovačke škole predstavila je prisutnima novootvorenu biblioteku, kao i obrazovni program koji ova škola nudi svojim učenicima.

"Primjenom novog nastavnog plana i programa, učenicima je pružena prilika da steknu znanja iz opšteteoretskih, stručno teoretskih i praktičnih predmeta dok su kroz Preduzeće za vježbu i uz podršku kompanije Lexmark BH stečeno znanje imali priliku primijeniti i u praksi. Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima i činjenicom da su učenici imali priliku za usavršavanje", poručila je direktorica Srednje trgovačke škole.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti