Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

12.05.2020. 16:46 / Izvor: SRNA

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa domaćim privrednim društvima, koja će podržavati i u narednom periodu.

"Kroz svoje kapacitete i nadležnosti radit ćemo na uvezivanju kompanija i pronalasku partnera u Republici Srpskoj i regionu", rekao je Petričević novinarima u Aleksandrovcu u opštini Laktaši, gdje je posjetio kompaniju "Dukat".

Prema njegovim riječima, Ministarstvo želi da u ovim teškim vremenima za domaću privredu pošalje poruku i utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

"Na taj način čuvamo radna mjesta, jačamo domaću privredu i svakako više novca zadržavamo u Republici Srpskoj", naglasio je Petričević.

Petričević je rekao da je danas posjetio uspješnu domaću kompaniju čiji su proizvodi već godinama prepoznatljiv brend na tržištu Republike Srpske.

"Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom sredstava za dezinfekciju, koji su u trenutnoj situaciji bili deficitarni na tržištu", istakao je Petričević.

Direktor proizvodnje u kompaniji "Dukat" Dragan Ždrnja rekao je da ova kompanija zapošljava 363 radnika, a njih 112 radi u proizvodnji.

"Proizvodimo šest vlastitih brendova. U procesu proizvodnje konstantno usavršavamo kvalitet proizvoda, a prednost dajemo domaćim sirovinama. U vrijeme krize izazvane virusom korona nismo otpuštali radnike, a u planu je proširenje proizvodnje i uvođenje novih proizvoda za dezinfekciju", naveo je on.

Ždrnja kaže da je centrala kompanije u Banjaluci i da vrše distribuciju 20 robnih marki poznatih regionalnih proizvođača iz još tri poslovne jedinice na teritoriji BiH.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti