Podrška infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja u BiH

16.07.2020. 14:23 / Izvor: Akta.ba
Podrška infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja u BiH

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija učestvovao je danas putem videolinka na sastanku sa direktorom Svjetske banke /SB/ u BiH Emanuelom Salinasom,  šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU Johanom Zatlerom, rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija /UNDP/ u BiH Stelijanom Nedera, te ambasadorkama u BiH – Švajcarske Andreom Rauber Sakser i Švedske Johanom Stromkvist.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka iskazao spremnost Savjeta ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana, te upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih pandemijom Kovida - 19. 

Sagovornici su zajednički ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima,  posebno u situacijama poput pandemije virusa korona, obezbijedili nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.

Na sastanku su učestvovali i ministri spoljnih poslova Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti