Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poreska uprava Republike Srpske objavila Poreski kalendar za 2020.

U okviru ovog kalendara, poreskim obveznicima je u posebnoj koloni naznačena i vrsta prihoda koji se uplaćuje.

11.02.2020. 10:01 / Izvor: Akta.ba

Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj internet stranici "Poreski kalendar za 2020. godinu", u kojem sva pravna lica, preduzetnici i građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza, saopšteno je iz Uprave.

Poreska uprava RS-a početkom svake godine objavljuje "poreski kalendar" sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne u pravovremenom izvršavanju poreskih obaveza, kako bi izbjegli eventualne sankcije zbog propuštanja rokova, pojasnili su iz Uprave.

"Kažnjavanje svakako nije cilj Poreske uprave RS-a, već da bude partner i institucija koja stoji na raspolaganju poreskim obveznicima", navodi se u saopštenju.

Tako pravna, te fizička lica i preduzetnici na početnoj strani internet stranice Poreske uprave Republike Srpske /www.poreskaupravars.org/, u rubrici "Poreski kalendar", između ostalog mogu pogledati kada ističu rokovi za podnošenje godišnjih i mjesečnih poreskih prijava, prijava za takse i naknade, kao i za plaćanje prijavljenih obaveza.

U okviru ovog kalendara, poreskim obveznicima je u posebnoj koloni naznačena i vrsta prihoda koji se uplaćuje, ali i da li se sredstva uplaćuju na račun javnih prihoda Republike Srpske ili opštine/grada, te obrazac na kojem se prijava podnosi.

Iz Uprave pozivaju poreske obveznike u RS- u da poštuju rokove definisane u ovogodišnjem poreskom kalendaru, te da na vrijeme podnose poreske prijave, ali i da u zadatim rokovima plate zakonski propisane poreske obaveze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti