Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poreska uprava RS poziva na izmirenje poreza na nepokretnosti

30.07.2014. 12:39 / Izvor: SRNA

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire prvu ratu obaveze po poreskom računu za 2014. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti za 2012. i 2013. godinu.

Svim vlasnicima nepokretnosti u Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Poreska uprava poziva vlasnike nepokretne imovine koji u proteklom periodu i prilikom pokušaja uručenja računa nisu bili na prijavljenim adresama, te im računi nisu uručeni, da iste podignu u područnim jedinicama Poreske uprave i odmah plate ovu zakonsku obavezu.

Obavještavaju se svi koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da će vlasnicima neprijavljenih nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava, takođe, biti uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama za 2012, 2013. i 2014. godinu.

U Poreskoj upravi upozoravaju da će biti izrečena  novčana kazna u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti.

"Krajnja mjera za naplatu ove poreske obaveze je upis hipoteke na imovinu", saopšteno je iz Poreske uprave.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti