Predstavljamo COMP 2000 d.o.o. Sarajevo - Prepoznatiljivo ime IT industrije čije je najveće zadovoljstvo zadovoljan klijent

23.12.2008. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo COMP 2000 d.o.o. Sarajevo - Prepoznatiljivo ime IT industrije čije je najveće zadovoljstvo zadovoljan klijent

COMP 2000 d.o.o. je jedna od vodećih bh firmi na području razvoja softvera. Glavni cilj COMP 2000 je da doprinese razvoju informacionih sistema u BiH kroz istraživanje, razvoj i prodaju standardnih i novih softverskih rješenja.

Firma COMP 2000 d.o.o. na tržištu BiH posluje od 1995. godine i sarađuju sa velikim brojem klijenata od kojih izdvajaju saradnju sa firmama: Sarajevska Pivara, Teloptic, AC Quattro, Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku, razni fakulteti kao i općine, Centar Skenderija, ŽGP, itd.

Uz vlastite sisteme i uz stalni razvoj svog softverskog rješenja ISUP (Informacioni Sistem za Upravljanje Preduzećem) ova kompanija nudi sve vrste aplikacije u Visual Fox Pro, sa mogućnošću razvoja aplikacija koje se temelje na .NET, JAVA ili ORACLE-ovoj tehnologiji.

U okviru COMP grupacije radi ca. 20 ljudi. Direktori firme su prof. Dr. Tadej Mateljan i prof. mr. Bakir Zaćiragić, bivši ministar prometa i komunikacija KS.

"Naši maksimi su jasno kroz rad i pristup radu definirani: posvećenost potrebama krajnjeg klijenta i stalna spremnost na učenje te praćenje novih tehnologija i trendova u IT industriji. Tako da u svakom segmentu firme rade visokokvalificirani stručnjaci", poručuju iz COMP 2000.

Na pitanje koji je dio poslovanja ove kompanije najprofitabilniji, tj. koja im usluga ide najbolje na tržištu, iz COMP 2000 kažu da je ISUP (Informacioni Sistem za Upravljanje Preduzećem) jedan od najnaprednijih poslovnih informacionih sistema. Projektovan i realizovan je kao sistem za široku informatičku podršku poslovnim funkcijama proizvodnih i distributivnih preduzeća u raznim privrednim granama.

Zanimljive usluge ove kompanije su razne aplikacije za ugostiteljstvo koje olakšavaju rad zaposlenih u restoranima. Konobar preko uređaja pošalje narudžbu u bazu. U istom momentu web servisi proslijede narudžbu na štampu na jedan od štampača, tako da šankista može pripremiti naručene artikle. Na ovaj način se obezbjeđuje puno brža i bolja usluga gostima. Pored navedenih softvera nude rješenja za pravljene inventure stalnih sredstava i vending pocket PC aplikacijama. Naravno, COMP 2000 izrađujuje aplikacije i rješenja krojene po posebnim potrebama njihovih klijenata.

Ono na šta su u kompaniji posebno ponosni su njihovi zadovoljni klijenti, lideri u svojim branšama te brojni poslovni partneri.

"Naši klijenti cijene tačne, kvalitetne i pravovremene informacije potrebne za praćenje i unapređenje poslovanja", poručuju iz COMP 2000.

Kada je riječ o regionalnoj zastupljenosti COMP 2000 je prisutan na bh. tržištu, ali kroz razne projekte, kao što je SCORE, šire rejon poslovanja. "Regionalnu suradnju doživljavamo kao veliki izazov i našu dužnost. Kako bi bili vodeća domaća firma IT-a / ICT-a u BiH moramo biti "up to date", rečeno je za eKapija.ba.

Osvrnuli smo se i na poslovne rezultate u postignute u 2008. godini, koju smatraju kao jednu od svojih nauspješnijih godina. "Uz ORACLE-vo priznanje, završnu prezentaciju SCORE projekta te proširenje našeg stručnog tima možemo još bolje i brže reagirati na zahtjeve naših klijenata", naglašeno je.

Kada su u pitanju planovi za naredni period, kompanija planira širiti poslovnu mrežu, prilagoditi svoju ponudu tržištu i potrebama, kreirati nova rješenja i dalje biti aktivan na internacionalnom parketu. Nova ponuda inkludira izradu web stranica, novi moduli u našem softveru ISUP, npr. novi obračun plata kao i daljna suradnja sa evropskom komisijom, zaključuju iz COMP 2000. No prije svega, vizija i motiv svakog uposlenika COMP 2000 je biti vodeće i prepoznatljivo ime informacione tehnologije u Bosni i Hercegovini.

Više informacija možete dobiti na www.comp-2000.com.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti