Predstavnici VTK BiH i bh. kompanija posjetili sajam "Eurasia Packaging 2012"

25.09.2012. 14:27 / Izvor: eKapija.ba
Predstavnici VTK BiH i bh. kompanija posjetili sajam 'Eurasia Packaging 2012'

Asocijacija grafičke i papirne industrije Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Agencijom Adonis iz Skopja i uz finansijsku podršku turskog sajma Tüyap, organizirala je posjetu privrednika iz Bosne i Hercegovine 18. međunarodnom sajamu ambalažne industrije "Eurasia Packaging 2012" koji se održao od 20. do 22. septembra 2012. godine u Istanbulu.

Sajam "Eurasia Packaging", na kojem je ove godine učestvovalo 1080 predstavnika kompanija iz zemalja Evrope, Sjeverne Afrike i Srednjeg Istoka, je najveći, najopsežniji i najposjećeniji sajam Euroazijske regije što ga čini jednim od pet najvažnijih sajmova iz oblasti pakovanja u Evropi i šire. Ovogodišnji Sajam zabilježio je 40.753 posjetioca iz 81 zemlje i rast od 17% u odnosu na 2011. godinu.

Iz Bosne i Hercegovine sajam su posjetili predstavnici firmi "Algoja"- Tešanj, "2B Multimediaprint"- Nova Bila, IC "Štamparija"- Mostar, "Linpac Packaging"- Tešanj, "Logotip"- Široki Brijeg, "Neimax"- Visoko i Selma Bašagić, sekretar Asocijacije grafičke i papirne industrije Vanjskotrgovinske komore BiH.

Predstavnici bh. kompanija izrazili su zadovoljstvo ukupnom organizacijom posjete Sajmu i uspostavljenim kontaktima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti