Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predstavnički dom PFBiH odobrio u nacrtu zakon o ugostiteljstvu FBiH

24.09.2019. 13:54 / Izvor: Fena

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je većinom glasova na sjednici Nacrt zakona o ugostiteljstvu FBiH i uputio ga u dvomjesečnu javnu raspravu.

Tokom zastupničke rasprave danas, Samer Rešidat je kazao da tekst treba više uskladiti s evropskom legislativom iz ove oblasti budući da će to inače biti neminovno i da je stoga bolje djelovati prije u tom pravcu. Zastupnici su većinom glasova na današnjoj sjednici odobrili i Nacrt zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost FBiH i također ga uputili u dvomjesečnu javnu raspravu.

Prethodno su odobrili Prijedlog zakona o zaštiti okoliša čiji su ciljevi sprečavanje opterećenja i zagađenja okoliša. Kako je navala Federalna vlada kao predlagač tog teksta, među razlozima za donošenje ovog zakona su očuvanje, zaštita, obnova i poboljšanje ekološkog kvaliteta i kapaciteta okoliša, kao i kvaliteta života.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti