Projekt dobrovoljnih priloga: Građani će plaćati 1 KM za RTV Herceg-Bosne

03.07.2021. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Projekt dobrovoljnih priloga: Građani će plaćati 1 KM za RTV Herceg-Bosne

To je jedna lijepa priča koju smo zamislili kako bi dali priliku svim našim gledateljima za aktivno sudjelovanje u radu, rekla je direktorica ove TV kuće

Direktorica RTV Herceg-Bosne Slavica Karčić najavila je da će građani koji žele moći plaćati pretplatu ovoj TV kući.

Kazala je kako je prije par dana potpisan ugovor s Elektropivredom HZHB čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za ovu televiziju tzv. Herceg-Bosne.

Karačić je u dnevniku govorila o funcioniranju RTV Herceg-Bosne, financijskom stanju u ovome mediju i brojnim drugim pitanjima koja se vežu s RTV Herceg-Bosnu, a posljednji je svakako projekt dobrovoljnih priloga građana za RTV HB u iznosu od 1 KM, o čemu je bilo govora i na posljednjem zasjedanju HNS-a BiH.

"To je jedna lijepa priča koju smo zamislili kako bi dali priliku svim našim gledateljima za aktivno sudjelovanje u radu RTV Herceg-Bosne. Potpisali smo sporazum s ovim javnim poduzećem iz jedinstvenog razloga, a to je da bi oni mogli uz svoj račun staviti 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je dobrovoljni prilog koji će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun", kazala je.

Kako je kazala, za one koje ne žele platiti 1 KM ne postoje sanskcije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti