U Crnoj Gori registrirana 63 milionera

01.10.2020. 15:20 / Izvor: Agencije
U Crnoj Gori registrirana 63 milionera

U Crnoj Gori je 63 milionera koji na računima u tamošnjim bankama imaju milion i više eura.

U Crnoj Gori ima 63 milionera koji na računima u tamošnjim bankama imaju milion i više eura, saopšteno je iz crnogorske Centralne banke. Riječ je o mjesečnim podacima koje banke dostavljaju Centralnoj banci Crne Gore.

"Broj građana koji imaju depozit u iznosu od milion i više eura veći je za tri u odnosu na kraj februara", navedeno je u saopštenju. Najveći pojedinačni depozit manji je za 900.000 evra u odnosu na kraj aprila, kada je bio 10,6 miliona.

"Najveći depozit građanina sada iznosi 9,7 miliona eura. Riječ je o nerezidentu", navedeno je u saopštenju. Posljednji podaci Centralne banke Crne Gore pokazuju da depozit veći od tri miliona eura ima osam građana.

"Depozit veći od pet miliona eura imaju dva građanina, dok nema onih čiji je depozit veći od deset miliona eura", naveli su iz Centralne banke. Na kraju prošle godine najveći depozit građana iznosio je 17,9 miliona eura, a nije bila riječ o nerezidentu.

U septembru prošle godine depozit veći od milion eura u Crnoj Gori imao je 71 građanin i najveći iznos depozita pojedinaca tada je iznosio 31,9 miliona. Na početku prošle godine bilo je 77 građana koji su na računima u domaćim bankama imali više od milion eura, a "najdeblji" račun tada je imao domaći građanin na čijem kontu je bilo 50,3 miliona eura.

"Na početku 2018. imali smo 64 milionera, a u oktobru 2017. godine 48, među kojima je najbogatiji imao 38,5 miliona eura. Na početku 2017. imali smo 54 milionera, a najveći depozit jednog građanina bio je 13,7 miliona eura", naveli su iz Centralne banke Crne Gore. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti