Milo Đukanović na desetom mjestu

Firma predsjednika Crne Gore među najvećim dužnicima

06.02.2023. 11:40 / Izvor: SRNA
Milo Đukanović

Petnaest najvećih dužnika u Crnoj Gori čiji su računi u blokadi, ima ukupan dug prema povjeriocima od 311 miliona eura, što je trećina duga svih 19.000 blokiranih firmi.

Petnaest najvećih dužnika u Crnoj Gori čiji su računi u blokadi, ima ukupan dug prema povjeriocima od 311 miliona eura, što je trećina duga svih 19.000 blokiranih firmi.

Na desetom mjestu, prema podacima Centralne banke Crne Gore, nalazi se firma predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića "Global Montenegro", od koje povjerioci pokušavaju da naplate svojih 11,7 miliona eura. 

Njegova firma ne duguje za porez, ali neki povjerilac je prinudnu naplatu u iznosu od 12 miliona eura aktivirao u decembru 2020. godine, kada je izborom nove Vlade Đukanovićeva partija izgubila trodecenijsku vlast. 

Najveći dužnik je podgorička firma "Barać" - 82,7 miliona eura. Račun ove firme, čiji je vlasnik Jovana Barać, u blokadi je već 14 godina. 

Na drugom mjestu sa dugom od skoro 59 miliona je građevinska firma "Begrad" Budva, a u blokadi je 13,5 godina. Vlasnici te firme su Igor Barać i Zoran Tomašević. 

"Vektra Jakić" biznismena Dragana Brkovića duguje povjeriocima 20,6 miliona, od čega državi deset miliona. Njen račun je u blokadi sedam godina. Njegova je i "Vektra Boka" sa dugom od 12 miliona, a u neprekidnoj je blokadi četiri godine. 

Među velikim dužnicima su "Montenegro duvan komerc" iz Mojkovca /bivša Fabrika duvana/ sa dugom od 10,8 miliona, a blokada traje 58 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti