Kupiš stan u Porto Montenegru i dobiješ pasoš

Vijesti / REGIJA

Kupiš stan u Porto Montenegru i dobiješ pasoš

Porto Montenegro, jedan od najvećih međunarodnih investitora prisutnih u Crnoj Gori.

05.01.2021. 10:06 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Adriatic Marinas iz Tivta koja u tom gradu razvija prijekat luksuznog nautičkog naselja i marine za mega jahte Porto Montenegro, odlučila je da proširi spisak država u kojima nastupa na tršištu luksuznih nekretnina, pa je pokrenula i prodaju svojih kapaciteta državljanima Pakistana kojima uz to, nudi i crnogorsko državljanstvo.

"Porto Montenegro, jedan od najvećih međunarodnih investitora prisutnih u Crnoj Gori, predstavio se narodu Pakistana kroz crnogorski program ekonomskog državljanstva (CBI). Novo krilo tog nautičkko-turističkog naselja nazvano Boka Place nudi sjajnu investicionu priliku državljanima Pakistana koji žele da dođu i do drugog držaljanstva koje će im olakšati međunarodna putovanja ili koji žele da investiraju u svoju bolju budulnost. Crnogorsko državljanstvo za čitavu jednu familiju, može se dobiti ulaganjem od najmanje 450.000 eura u program koji je odobrila crnogorska Vlada, zajedno sa donacijom od 100 hiljada eura u Vladin fond u periodu od šest mjeseci“, objavili su pakistanski mediji, prenosi Boka News.

U toj srednjeazijskoj državi objašnjavaju da bi njihovim građanima, dolazak na ovaj način do državljanstva Crne Gore omogućio brojne benefite, počev od slobodnog ulaska bez viza sa crnogorskim pasošem u 124 države svijeta, do činjenice da imaju putnu ispravu države koje je već članica NATO-a i koja će do kraja 2025. najvjerovatnije postati i članica EU.

Mogućnost da Pakistanci dođu do crmogorskog državljanstva kupovinom nekretnine u Tivtu preko Porto Montenegra, prenijeli su svi važniji mediji u većim gradovima te države – Islamabadu, Lahoreu i Karačiju. Ovo je inače, prvi put da se u Pakistanu nudi neki sličan program ekonomskog državljanstva kojeg daje neka od zemalja u Evropi.

Bivša Vlada premijar Duška Markovića (DPS) u junu je prihvatila zahtjev kompanije Adriatic Marinas-Porto Montenegro iz Tivta da se na „Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma“ u vrsti i projekat nastavka izgradnje kompleksa luksuznog nautičko-turističkog centra u Tivtu, njegovim novim kompleksom hotela i rezidencijalno –poslovnih objekatata nazvanim Boka Place. Ulaskom na „Listu prioritetnih projekat“, njihovi investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo. Riječ je o dodjeli državljanstva „prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore”, a koji je među stranim investotorima u Crnoj Gori poznat kao CBI (Citizenskih by Investment).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti