Pol Grej imenovan za generalnog i izvršnog direktora Adriatic 42

20.12.2021. 15:10 / Izvor: Akta.ba
Pol Džon Grej

Kompanija Adriatic 42 imenovala je Pola Džona Greja za generalnog i izvršnog direktora.

Kompanija Adriatic 42, koja će od Brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, imenovala je Pola Džona Greja za generalnog i izvršnog direktora.

Pol ima preko 20 godina radnog iskustva u industriji pomorstva i jahtinga i bio je na čelu renomiranih organizacija širom svijeta, gdje je igrao ključnu ulogu u poboljšanju imidža i kvaliteta brenda.

Predsjednik Borda direktora Adriatic 42, dr. Rado Antolović, kaže da je cilj koncesionara, odnosno konzorcijuma koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, da Crna Gora dobije objekat koji može da obezbijedi remont i usluge servirisanja najvećih svjetskih jahti.

"Imenovanjem Pola za generalnog i izvršnog direktora kompanije Adriatic 42, u Crnu Goru donosimo internacionalno iskustvo i vjerujemo da će on dati  nemjerljiv doprinos našem projektu, koji otvara novo poglavlje kada je posrijedi servisiranje i remont jahti. Cilj nam je da u Bijeloj napravimo sigurnu marinu koja će širom svijeta biti prepoznata po najvišim standardima kvaliteta, inovacijama i uslugama", kazao je Antolović.

Novoimenovani generalni i izvršni direktor, Pol Džon Grej poručuje da mu je čast što se pridružio timu koji širom svijeta pomjera granice u jahting i pomorskoj industriji.

"Počastvovan sam što sam dobio ovu jedinstvenu priliku da svoje iskustvo, znanje i vještine usmjerim ka zajedničkom cilju. Udruživanje internacionalnog i domaćeg iskustva u jahting industriji svakako će dodatno valorizovati ogroman potencijal koji Crna Gora ima u ovoj oblasti. Zahvaljujući realizaciji projekta u Bijeloj, koji će obuhvatiti najnapredniju tehnologiju i servis najvišeg nivoa kvaliteta, napravićemo centar za remont i servisiranje jahti koji će biti konkurentan renomiranim centrima u Italiji, Španiji i Francuskoj", saopštio je Pol.

Vlada Crne Gore dala je koncesiju od 30 godina na Brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija Drydocks World, dio DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas - Porto Montenegro.

Skoro četiri decenije, Drydocks World je vodeći pružalac usluga u jahting i pomorskoj industriji, kao i u industriji pomorskih platformi u sektorima prevoza, nafte, gasa i energetike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti