Dvije najmoćnije članice - Orbico i Adris napustili Hrvatsku udrugu poslodavaca

21.01.2021. 13:50 / Izvor: Večernji List
Dvije najmoćnije članice - Orbico i Adris napustili Hrvatsku udrugu poslodavaca

Tamo se događalo svašta, zbog čega “meni kao čovjeku koji je etičan” tamo nije mjesto, kazao je čelnik Orbica.

Orbico i Adris, dvije od najmoćnijih članica, izašle su iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), piše u četvrtak Večernji list navodeći da izlazak najavljuju i druge tvrtke među kojima i Fortenova.

HUP je podsjeća dnevnik, nedavno ostao bez prerano preminulog predsjednika, čelnika Podravke Marina Pucara, koji je ljetos izabran na tu funkciju.

No, čini se kako još od afere seksualnog uznemiravanja, nakon koje je smijenjen bivši zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić (ali je tužiteljstvo u prosincu odbacilo prijavu zbog zastare), a glavni direktor Davor Majetić nakon 10 godina dao ostavku, traju previranja između dviju struja među članicama.

Nezadovoljni traže reforme i oštriji nastup prema vladi, a Branko Roglić, čelnik Orbica te jedan od utemeljitelja i predsjednik NO-a HUP-a, svoj je odlazak najavio još prošlog ljeta. No, kako se neslužbeno doznaje, njegovu su pismenu ostavku, u kojoj se spominje i smjena Jakelića, s kojim je prijateljevao 24 godine i uvjeren je u njegovu nevinost, u HUP-u dobili jučer.

Roglić je bio kratak tvrdeći kako je o njegovu izlasku iz HUP-a prerano govoriti. Zapravo je već izašao. Tamo se, ustvrdio je, događalo svašta, zbog čega “njemu kao čovjeku koji je etičan” tamo nije mjesto.

Iz Adrisa još kraći odgovor.

HUP je interesna i dragovoljna udruga. Kako vrijednosti koje naša tvrtka promiče nisu na najbolji način zastupane, odlučili smo istupiti iz te udruge”, poručili su.

No niz “ispisnica” iz članstva te “dobrovoljne i nezavisne organizacije” već danas ili sutra, kako pouzdano doznajemo, nastavit će i Fortenova grupa te još velikih tvrtki u Hrvatskoj, piše Večernji list.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti