Slovenija i Srbija će uzajamno priznavati certifikate o vakcinaciji

26.05.2021. 11:31 / Izvor: Agencije
Slovenija i Srbija će uzajamno priznavati certifikate o vakcinaciji

Slovenija i Srbija su se dogovorile o uzajamnom priznavanju certifikata o vakcinaciji, tako da će građani dvije zemlje moći slobodno putovati u Srbiju i Sloveniju.

Slovenija i Srbija su se dogovorile o uzajamnom priznavanju certifikata o vakcinaciji, tako da će građani dvije zemlje moći slobodno putovati u Srbiju i Sloveniju, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković nakon sastanka sa slovenskim kolegom Anžejom Logarom.

Jedna od tema razgovora Selakovića i Logara ju Ljubljani bilo je predstojeće predsjedavanje Slovenije Evropskom unijom, prenosi Tanjug.

"Slovenija je članica koja na najbolji način razume regionalne prilike i od čijeg predsedavanja očekujemo razumevanje i jaču podršku zemljama regiona na putu ka EU", rekao je Selaković.

Logar je naglasio da Slovenija podržava reforme koje provodi Srbija koje bi trebale omogućiti zatvaranje pristupnih poglavlja.

"Slovenija je spremna pomoći na administrativnom nivou i privrednom diplomatijom. Saradnja među državama Zapadnog Balkana može biti veoma dobra poruka Evropskoj uniji", istakao je Logar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti