Slovenija primjenuje pravilo OVT - oporavljen, vakcinisan ili testiran

20.09.2021. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Slovenija primjenuje pravilo OVT - oporavljen, vakcinisan ili testiran

Vlada Republike Slovenije je donijela Pravilnik o načinu ispunjavanja uvjeta oporavka, vakcinisanja i testiranja radi suzbijanja širenja infekcije virusom SARS-CoV-2.

Vlada Republike Slovenije je donijela Pravilnik o načinu ispunjavanja uvjeta oporavka, vakcinisanja i testiranja radi suzbijanja širenja infekcije virusom SARS-CoV-2, koji se primjenjuje od 15. septembra 2021. godine, te na taj način uvela pravilo OVT (oporavljen – vakcinisan – testiran) u gotovo sve segmente javnog života u Sloveniji. OVT moraju ispuniti svi zaposlenici i svi korisnici usluga ili aktivnosti u Sloveniji, a dodatne informacije pročitajte u Uradnom listu.

Izuzeci od pravila OVT se odnose na pojedine kategorije, među kojima su hitna opskrba osnovnim životnim potrepštinama i osiguranje javnog reda, sigurnosti i odbrane, hitna medicinska pomoć, zaštita i spašavanje, osobe mlađe od 15 godina, kao i vozači u međunarodnom prijevozu koji tranzitiraju Sloveniju u roku manjem od 12 sati bez zaustavljanja.

Naknadno, izmjenama i dopunama ove Odluke koje su stupile na snagu 17.09.2021.godine, napravljen je izuzetak za vozače u tranzitu, te je samo omogućeno zaustavljanje na benzinskim pumpama radi opskrbe pogonskim gorivom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti