Zagreb ukida reklame na tramvajima i vraća prepoznatljivu plavu boju

11.10.2022. 17:18 / Izvor: Akta.ba
zagreb tramvaj

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je na redovitoj konferenciji za novinare da će se promijeniti korištenje autobusa i tramvaja ZET-a za reklame.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je na konferenciji za novinare da će se promijeniti korištenje autobusa i tramvaja ZET-a za reklame.

Privatna firma koja sada radi kao posrednik za reklame dobiva četiri miliona kuna godišnje, a taj ugovor će se raskinuti.

"Nećemo dozvoliti da nam se Grad pretvara u šoping centar", rekao je Tomašević, dodajući da će se reklame ukloniti, pa će vozila opet biti plave boje, karakteristične za Grad Zagreb, čime će prestati vizualno zagađenje.

Već ugovorene reklame 'vrtit' će se do kraja godine, a po isteku svih kampanja vratit će se izvorni izgled ZET-ovih vozila.

"Tramvajima vraćamo plavu boju - reklame na njima će uskoro biti stvar prošlosti", poručio je.

Riječ je o jednom od zaštitnih znakova Zagreba i s obzirom na identitet grada i plavu boju i s obzirom na vizualno zagađenje pokrenuli smo reviziju postojećih ugovora. 

Osim vizualnog zagađenja, ZET je za reklame imao nepovoljan ugovor s minimalnom koristi za Grad. Kao posrednik između ZET-a i firmi koje su se htjele reklamirati bila je plaćena privatna firma - ta firma ZET-u godišnje plaća samo 4 milijuna kuna, dok Grad ZET subvencionira s milijardu kuna.

ZET je utvrdio da je navedeni ugovor sklopljen bez pribavljenog mišljenja nadležnog gradskog ureda te je ugovor raskinuo. Nakon raskida, ZET je obavezan dopustiti realizaciju već ugovorenih oglasnih kampanja u sljedeća tri mjeseca. 




 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti