IDC Adriatics: Sigurnost i pohrana podataka zalog su kvalitetnog poslovanja

21.05.2014. 13:13 / Izvor: Business.hr
IDC Adriatics: Sigurnost i pohrana podataka zalog su kvalitetnog poslovanja

IDC-jev analitičar za područje IT-a u državnoj upravi za regiju CEE Mark Yates na konferenciji je naglasio važnost nove generacije podatkovnih centara i sigurnosnih izazova vezanih za mobilne aplikacija i uređaje.

Vrijednost i sigurnost podataka, njihovo usklađivanje, upravljanje i pohrana u modernim podatkovnim ili data centrima zalog su za kvalitetno poslovanje kompanija, što se sve više prihvaća i u Hrvatskoj gdje je prošle godine tržište softvera za sigurnost informatičkih sustava poraslo za oko 4 posto u odnosu na 2012. ili na 14,2 milijuna američkih dolara.

To su uz ostalo istaknuli regionalna direktorica analitičke kuće IDC Adriatics Ana Papež i analitičar iz te kuće za softverske tehnologije i tržište IT usluga Ivan Juras na konferenciji o IT sigurnosti, virtualizaciji i podatkovnim centrima koja je u organizaciji te analitičke kuće u Zagrebu okupila 80-ak krajnjih korisnika i ponuditelja usluga.

Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput trendova u 'cyber' eri (cyberspace, cybercrime i cyberwarfare), novih EU zakona i propisa, kao i novosti na tržištu data centara, optimizacije ukupnih troškova poslovanja te podatkovnih centara javnih cloud usluga.

Papež je iznijela i podatak da je više od 50 posto vrijednosti hrvatskog tržišta sigurnosnog softvera, kojeg čine prihodi od licenci i redovnog održavanja, prošle godine obuhvaćalo tzv. endpoint ili razna sigurnosna i antivirusna rješenja, a više od trećine godišnje potrošnje na tom tržištu ostvarili su bankarski i telekomunikacijski sektor.

IDC-jev analitičar za područje IT-a u državnoj upravi za regiju CEE (srednja i istočna Europa) Mark Yates na konferenciji je naglasio važnost nove generacije podatkovnih centara i sigurnosnih izazova vezanih za mobilne aplikacija i uređaje, a nekoliko IT tvrtki, partneri IDC Adriticsa, predstavili su novosti na području sigurnosnih IT rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti