Sarajevo: Održan sastanak o promociji turizma - Vodeći svjetski turoperatori u aprilu u BiH

09.02.2010. 17:22 / Izvor: Fena
Sarajevo: Održan sastanak o promociji turizma - Vodeći svjetski turoperatori u aprilu u BiH

Na inicijativu Turkish Airlinesa u posjeti Bosni i Hercegovini u aprilu boravit će vodeći svjetski turoperatori.

Tim povodom, 9. februara 2010. godine, je u Općini Stari Grad Sarajevo održan sastanak predstavnika općinskih, kantonalnih i federalnih vlasti te vlasti Republike Srpske i predstavnika turističkih zajednica i agencija, Udruženja hotelijera i restoratera BiH, Udruženja turističkih agencija BiH, direktora hotela i kompanija za prijevoz putnika.

Razgovarano je o promociji turizma u BiH, planu i programu posjete vodećih svjetskih turoperatora i predstavnika štampanih i elektronskih medija koji se bave turizmom iz Turske i zemalja Bliskog i Dalekog istoka.

"Na ovaj način imat ćemo priliku predstaviti BiH i svu njenu ljepotu izabranim predstavnicima turističkog sektora zemalja kao što su Japan, Kina, Koreja, Singapur, Malezija, Turska, Katar, Kuvajt i Arapski Emirati, čiji se prihodi iz industrije turizma mjere u milijardama dolara", kazao je direktor Predstavništva Turkish Airlinesa u BiH Ahmet Salih Kunsu.

Predstavnici Općine Stari Grad i Kantona Sarajevo smatraju da je promocija turizma u BiH u interesu svih te da je potrebno napraviti kvalitetne programe za dolazak tour operatora "kako bismo pokazali čime raspolažemo i time umnogostručili broj turista".

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Šemsudin Džeko kazao je da je za taj projekt saglasnost data i u toj instituciji, i u FBiH i RS-u.

Džeko je podsjetio da je riječ o posjeti 160 ljudi, koji će u Bosnu i Hercegovinu doći u četiri grupe po 40 članova i da će svaka posjeta trajati pet dana, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti