Sebija Izetbegović: Povući ćemo respiratore kad Forto i Vranić potpišu

05.04.2021. 16:03 / Izvor: Avaz.ba
Sebija Izetbegović: Povući ćemo respiratore kad Forto i Vranić potpišu

Sve dok imamo certifikat od Verlaba mi ih ne smijemo povući, jer ne želimo odgovornost da snosimo i plaćamo Kini.

Nakon sastanka s predstavnicima Vlade KS, vanredne press konferencije premijera KS Edina Forte, konferencija za medije je održana i na KCUS-u. Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović osvrnula se na održanik sastanak, opisujući ga kao "čudesan, dosadan"...

"Ispoštovala sam Vranića, dobila sam poziv u 8:10 sati, sastanak je bio dosadan, čudesan, takav je uvijek sastanak sa Vranićem. Pridružio se i premijer Forto. Tema su dva pisma koja su se pojavila u javnosti, a onda je rekao "to i nije tako bitno, a bitno je", tako je počeo naš sastanak. Žao mi je što se ti sastanci ne snimaju. Počeli smo razgovarati o prvom pismu, koje je predmet policijske istrage i tražit ćemo policijsku istragu. To pismo nije upućeno meni, anonimno je i nije relevantno. Pismo nema potpisnike, govori se o nepoznatim stvarima. Tužit ćemo sve portale koji su mahali tim pismom. Drugo pismo je međukolegijalni dopis, nije bilo meni adresirano, nisam ga vidjela, ali sam saznala od kolega da su napravili sastanak i dogovorili da formiraju radne grupe i sve probleme rješavaju jedan po jedan u radnim grupama. Vranić je rekao da je KCUS jedna zatvorena tvrđava, a nije rekao da je već jednom bio gost KCUS-a, a i uposlenik. Imao je nula operacija za 12 mjeseci. Pokušala sam objasniti da svi ljudi koji rade ne žele da komuniciraju s javnošću. Kolege ne žele da se ulazi i snima u KCUS, stresno je za uposlenike. Moramo čuvati i identitet bolesnika. Ne želimo praviti estradizaciju od našeg posla. Pokušala sam im objasniti da sam pozvala kolegicu Bajramović koja je dugo vodila izolatorij Podhrastovi", kazala je Izetbegović. 

Na pitanje novinara o tzv. "malina respiratorima" i zašto ih ne povlači iz upotrebe, kazala je da je isto pitanje postavio i ministar zdravstva KS.

"To nije problem ako Vranić i premijer Forto potpišu da ih moramo povući, mi ćemo ih povući. Sve dok imamo certifikat od Verlaba mi ih ne smijemo povući, jer ne želimo odgovornost da snosimo i plaćamo Kini jer smo njihove respiratore proglasili nevažećim, uprkos svim certifikatima", poručila je Izetbegović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti