Sejari isporučio prve Krone prikolice u 2018. godini

26.01.2018. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Sejari isporučio prve Krone prikolice u 2018. godini
OTVORI GALERIJU

Ovaj Profi Liner postao prvo Krone vozilo koje je firma Sejari d.o.o. isporučila u ovoj godini.

Prva sedmica nove godine bila je rezervisana za isporuku nove Krone Profi Liner, standardne poluprikolice za Autoprevoznika Radenko Tavra iz Kreševa. Tako je ovaj Profi Liner postao prvo Krone vozilo koje je firma Sejari d.o.o. isporučila u ovoj godini.

Sam vlasnik je kazao kako mu se želja napokon ostvarila: "Dugo godina slušam od ljudi koji rade po Švedskoj i Njemačkoj da bolje poluprikolice od Krone nema. Njene performanse su uvijek iste, bilo da je opterećena do maksimuma ili da vozi poluprazna i to je ono što mi se sviđa. Također, za mene na cesti nema ljepše i kada se otvorila mogućnost za kupovinu bio sam i više nego zainteresovan te mi je drago da sam u jednu ruku sebi ispunio dugogodišnju želju", kazao je Tavra.

Ubrzo nakon kupovine nove Krone Mega Carrier prikolice u junu prošle godine, kompanija Euro-Transporti iz Cazina se odlučila za kupovinu još jedne. Pozitivno iskustvo sa Krone proizvodima je utjecalo na kupovinu još jedne Mega Carrier prikolice.

Isporučena prikolica ima dvostruki T-dužinski i središnji nosač kao i spoljni ram zavaren sa poprečnim nosačima i traverzama. Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je standard koji je Krone postavio tako da je i ova prikolica opremljena sa ovim sistemom. Vučna ruda je ukupno duga 2250 mm, mjereno od centra vučnog oka do prednjeg zida prikolice.

Nakon toga, sredinom januara je u sjedištu firme Sejari d.o.o. Sarajevo izvršena primopredaja još jedne nove poluprikolice Krone Mega Liner kompaniji JIM Trans iz Čitluka.

"Saradnja ove dvije firme je počela 2016. godine kada je isporučena nova Krone Profi Liner poluprikolica, a nastavljena je ove godine sa isporukom također nove poluprikolice, ali modela Mega Liner", navode iz Sejarija.

Isporučena poluprikolica je neklasična mega poluprikolica koja ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući podiznom krovu ima unutrašnju visinu od 3 metra. Podizni krov je proizvođača Edscha i on će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Spomenute gume su proizvođača Michelin, a uz poluprikolicu su isporučene i dvije rezervne Michelin gume.

"Kompanijama želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevezene robe te se radujemo daljoj saradnji", poručuju iz kompanije Sejari.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti