Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Selmi Riđanović-Kenović iz UniCredit banke uručeno priznanje PRO.PR AWARDS

Priznanje je namijenjeno pojedincima koji su na osobit način, svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem ostavili zapažen trag u razvoju profesije odnosa s javnošću.

10.04.2016. 18:47 / Izvor: Akta.ba

Sinoć je u hotelu Splendid u svečanom ozračju, 5. put za redom održana svečanost prestižnih priznanja PROPR Awards. To je jedini program nagrađivanja na području komunikacijskog menadžmenta koji se dodjeljuje pojedincima koji su svojim radom profesionalnošću i ljubavlju odani komunikacijskom procesima da budu dobitnici te nagrade.

Ovogodišnje dobitnice priznanja PRO.PR Awards iz Bosne i Hercegovine su Nataša Aleksić, glasnogovornica u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Selma Riđanović Kenović, direktorica korporativnih komunikacija UniCredit banke te  Željka Bajramović, voditeljica marketinga u tvrtki FIS.

Priznanje je namijenjeno pojedincima koji su na osobit način, svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem ostavili zapažen trag u razvoju profesije odnosa s javnošću.

PRO.PR Awards je utemeljen 2012. godine, u povodu obilježavanja pete godišnjice PRO.PR konferencije, prve međunarodne konferencije za komunikacijski menadžment u jugoistočnoj Europi.

Ukupno su dodjeljene 22 nagrade , titulu Vision City je dobio grad Kotor, a nagradu koja se dodjeljuje menadžeru u kojem se održava konferencija, Vision Manager je Esead Zaimović iz Podgorice.

Uz navedene dobitnike iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnji dobitnici su: Olga Pejovič i Petra Juvančič iz Slovenije, Martina Sokač Saraga, Goran Pivarski i Dijana Đerđ iz Hrvatske, Jelena Šarenac, Dragana Roter i Milica Đokić iz Srbije, Radoje Cerović, Marija Jovović i Danilo Kalezić iz Crne Gore te Violeta Cvetkovska iz Makedonije. Među dobitnicima su i ugledni europski stručnjaci: Charles Skinner i Sukhjit Grewal iz Velike Britanije, Luisa Piazza iz Italije te Peter N. Thier iz Austrije.

15. po redu PROPR konferencija će se održati u Hrvatskoj u Krapinsko - zagorskoj županiji u Tuheljskim toplicama od 18. – 20. svibnja 2017.

''15 godina tradicije i ponosa u organizaciji posebno ako znate da svake godine organiziramo događaj u nekoj drugoj zemlji, nije mala stvar. Pred nama je veliki programski izazov. S pripremama ove konferencije započinjemo već sutra'' izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora objavivši ime destinacije kojoj je pripala čast da bude domaćin PROPR konferencije. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti