Turska zabranila ulaz putnicima iz Kine, Koreje, Iraka, Irana i Italije

02.03.2020. 14:17 / Izvor: Akta.ba
Turska zabranila ulaz putnicima iz Kine, Koreje, Iraka, Irana i Italije

Putnicima koji su bili u Narodnoj Republici Kini, Južnoj Koreji, Iranu, Iraku i Italji prije 14 dana nije dozvoljen ni privremen ulazak u Tursku, kao ni tranzitni prelaz.

Putnicima koji su bili u Narodnoj Republici Kini, Južnoj Koreji, Iranu, Iraku i Italji prije 14 dana nije dozvoljen ni privremen ulazak u Tursku, kao ni tranzitni prelaz, saopćila je kompanija Turkish Airlines obavještavajući one koji su planirali putovanje.

Odluka je donesena u skladu s odlukom Ministarstva zdravlja Republike Turske kako bi sačuvala javno zdravlje protiv koronavirusa novog tipa (Covid-19), a koji je Svjetska zdravstvena organizacija procjenu globalnog nivoa rizika ocijenila "vrlo visokom".

Generalni direktor SZO rekao je da je broj slučajeva korona virusa van Kine "relativno mali", ali da zabrinjava način zaraze. 

"Zabrinuti smo zbog broja slučajeva koji nemaju epidemiološku vezu s Kinom, poput putovanja ili kontakta sa zaraženima. Novi smrtni slučajevi i slučajevi zaraženih u Iranu su „veoma zabrinjavajući", rekao je.

Foto: Getty Images

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti