Gates najavio novu knjigu u kojoj objašnjava kako spriječiti buduće pandemije

10.02.2022. 09:27 / Izvor: Business Insider
Bill Gates

Kada je započela pandemija novog koronavirusa neki su kao glavnog krivca za tu situaciju prst uperili u - Billa Gatesa, a on je za to vrijeme napisao knjigu u kojoj objašnjava kako spriječiti buduće pandemije.

Kada je započela pandemija novog koronavirusa koja je u kratko vrijeme u potpunosti promijenila cijeli svijet, neki su kao glavnog krivca za tu situaciju prst uperili u - Billa Gatesa. Osnivač Microsofta koji je godinama bio najbogatija osoba na svijetu (a i sada ne stoji loše s više od 130 milijardi dolara) još je sredinom prošlog desetljeća upozoravao na nadolazeću pandemiju na koju svijet nije spreman.

Kada se ovaj scenarija ostvario, za mnoge je upravo on postao glavni krivac te se našao na velikom udaru teoretičara zavjera. Iako je i dalje povremeno komentirao situaciju s koronavirusom, zarazom i cijepljenjem, Gates je svoje vrijeme posvetio pisanjju knjige. 

"Kako spriječiti sljedeću pandemiju" u prodaji će se pojaviti tijekom svibnja ove godine, a kao što samo ime kaže, Gates je u njoj napisao što čovječanstvo treba napraviti kako bi se spriječila neka sljedeća pandemija, ali i općenito poboljšao globalni zdravstveni sustav: "Ako se odlučimo za pravi izbor i investicije, možemo napraviti COVID-19 posljednjom pandemijom".

Knjiga donosi saznanja koja je stekao razgovarajući sa zdravstvenim stručnjacima, uključujući i glavnog zdravstvenog savjetnika predsjednika SAD-a Anthonyja Faucija te prvog čovjeka Svjetske zdravstvene organizacije Adhana Ghebreyesusa.

Osim njegovih saznanja o pandemiji i o tome kako spriječiti neki budući virus u širenju diljem svijeta, u knjizi bi trebali saznati i nešto o Gatesovom stavu prema teorijama zavjera, prenosi Business Insider. S obzirom na to da knjiga još nije objavljena nije poznato što je napisao, no svakako će biti zanimljivo vidjeti njegovo mišljenje o tome kako se osjeća kao jedna od osoba koju su mnogi etiketirali glavnim krivcem za pandemiju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti