Otkrili smrdljive martine

Australci vratili brod s električnim automobilima: "Ovo je katastrofa"

17.01.2024. 12:41 / Izvor: N1
brod

Australske vlasti vratile su brod za prijevoz automobila natrag u Kinu jer su na njemu otkrile smrdljive martine.

Australske vlasti vratile su brod za prijevoz automobila natrag u Kinu jer su na njemu otkrile smrdljive martine.

Brod Glovis Caravel sa 6.697 automobila stigao je na šangajski terminal Nangang prošli tjedan nakon što mu je australsko Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva naredilo da se vrati u Kinu zbog “biološke opasnosti”, rekao je Dan Nash iz konzultantske kuće VesselsValue.

Nash je primijetio da je brod zbog toga izgubio 72 dana plovidbe, od kojih je 62 čekao u Australiji. Kako piše portal TradeWinds, Nash je ovu neočekivanu nevoljkost nazvao “katastrofom”, prenosi N1 Slovenija.

Britanski list Daily Mail javlja da je brod prevozio nove električne automobile Tesla. Brod je kružio oko Brisbanea u Queenslandu od 22. listopada dok je posada pokušavala provesti proces dezinfekcije.

Australsko ministarstvo priopćilo je da su na brodu otkriveni mnogi biološki rizici, uključujući pojavu smrdljivih martina. Ovaj kukac predstavlja “glavnu prijetnju australskim biljkama i okolišu zbog štete koju može nanijeti poljoprivrednim usjevima, voćkama i ukrasnom drveću”, također je navelo ministarstvo.

Prema Daily Mailu, Tesla je navodno obavijestila kupce vozila da se Glovis Caravel mora vratiti u Šangaj na “dodatnu obradu prije ponovnog ulaska u luku u Australiji”. “Aktivno proučavamo sve dostupne opcije kako bismo Model Y dobili što prije”, napisali su u Tesli.

Brod je u vlasništvu tvrtke Ray Car Car Carriers s otoka Man.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti