Kakav otac, takav sin

Iako još uvijek srednjoškolac, Trumpov najmlađi sin ulazi u političku arenu

09.05.2024. 15:46 / Izvor: Avaz.ba
Trump

Foto: Barron Trump s ocem Donaldom. AP

Barron Trump izabran je za delegata Republikanske stranke na nacionalnoj konvenciji.

Iako još nije položio maturu i završio srednju školu, Barron Trump, najmlađi sin Donalda Trumpa, bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država, ulazi u političku arenu.

Naime, kako prenosi "Politico.eu", Barron Trump (18) izabran je za delegata Republikanske stranke na nacionalnoj konvenciji.

Barron i druga dva Trumpova sina Donald Trump mlađi i Eric Trump, bit će stranački delegati sa Floride, gdje se Trump odselio nakon napuštanja Bijele kuće. Zanimljivo je da je za delegata izabrana i Trumpova mlađa kćerka Tiffany Trump Boulos kao i njen suprug Michael.

"Barron je veoma zainteresovan za politički proces naše nacije",rekao je neimenovani zvaničnik iz Trumpove kampanje.

Barron, kojeg je majka Melania uspješno držala po strani, našao se nedavno u centru pažnje javnosti kada se Donald Trump požalio da mu sudija Juan Merchan neće dozvoliti da prisustvuje njegovoj maturi, odnosni ceremoniji dodjeli diplome.

Međutim, sudija Merchan je dozvolio Trumpu da odsustvuje sa suđenja i prisustvuje ceremoniji, koja će biti održana naredne nedjelje u Oxbridge Akademiji u predgrađu Palm Beacha.

Barron još nije objavio kakvi su mu planovi nakon mature.

Delegati Republikanske stranke učestvovat će na nacionalnoj konvenciji u Milwaukeeju koja će biti održana u u julu.

Ivanka Trump je jedina od Trumpovih petoro djece koja se drži van politike nakon što je bila njegov viši savjetnik tokom četvorogodišnjeg mandata u Bijeloj kući. Poput ostalih braće i sestara i ona se preselila na Floridu.

Posljednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Trump vodi ispred Joe Bidena na Floridi sa više od deset procentnih poena. On je pobjeđivao na izborima u ovoj državi 2016. i 2020.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti