Customers' Friend: Ugledna nagrada prijatelja u potpuno novom dizajnu

08.11.2018. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Customers' Friend: Ugledna nagrada prijatelja u potpuno novom dizajnu

Dosadašnja medalja Customers' Friend bila je u obliku crvenog pentagrama predstavljajući crveni dijamant.

Međunarodna organizacija ICERTIAS predstavila je danas u Cirihu kompletan redizajn i novu i poboljšanu metodologiju za nagradni program za svoje klijente - Customers' Friend.

Customers' Friend je međunarodni projekt predstavljen prije četiri godine, u rujnu 2014., koji ima za cilj pronalaziti, detektirati i nagrađivati kompanije koje pružaju svojim klijentima i kupcima najbolje korisničko iskustvo – one koje njeguju visoku razinu profesionalnosti, kompetentnosti, ljubaznosti i transparentnosti.

Dosadašnja medalja Customers' Friend bila je u obliku crvenog pentagrama predstavljajući crveni dijamant.

Dominantna boja na novoj medalji je zlatna, dok je na staroj medalji dominantna boja bila crvena. U sredini nove medalje nalazi se simbol srca sa takozvanim called  «Check Man Charlie» a  u svom centru - zaštitni znak organizacije ICERTIAS - lik koji predstavlja sve kupce / klijente. 

S obzirom na unaprijeđenu metodologiju i dodatno postrožene kriterije ocjenjivanja, nova medalja sada je znatno reprezentativnija i upečatljivija.

Dizajnerski proces nove Customers' Friend medalje doista je bio osebujan i nimalo standardan.

U dizajnu nove Customers' Friend medalje sudjelovalo je više od 12.000 ispitanika u više od 60 zemalja svijeta koji su svojim mišljenjem i savjetima usmjeravali dizajn finalnog rješenja. Cijeli proces trajao je više od pola godine. Iz tog razloga, doista se može reći da je više od 12.000 „dizajnera“ i „mislioca“ sa svih strana svijeta – s pet kontinenata - sudjelovalo u izradi posve nove Customers' Friend medalje.

"Rezultat je zaista impresivna i izuzetno upadljiva nova medalja kupaca, koja predstavlja povjerenje između potrošača i dobavljača na tržištu - i jednako važno - medalju koja ima priču - medalju sa srcem u kojem je potrošač centar. To je priznanje koje privlači pažnju i potiče dodatno povjerenje kupaca", navode iz ICERTIAS-a.

Za više informacija www.customersfriend.org

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti