Tour operatori iz Izraela/Palestine u posjeti Bosni i Hercegovini

23.02.2020. 16:14 / Izvor: Fena
Tour operatori iz Izraela/Palestine u posjeti Bosni i Hercegovini

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovalo je 45 predstavnika turističkih agencija iz Palestine, odnosno Izraela.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovalo je 45 predstavnika turističkih agencija iz Palestine, odnosno Izraela, što je do sada najveći broj tour operatora koji su u Bosnu i Hercegovinu došli iz jedne zemlje.

Organizatori tog događaja, Adnan Kaljanac i Merhunisa Subaša Kaljanac, vlasnici Turističke agencije M97 tours, ističu da je ta posjeta rezultat petogodišnjeg rada s partnerskim agencijama iz te zemlje.

Cilj je okupljanje najutjecajnijih turističkih operatora i agencija s područja Palestine i Izraela, kako bi im se predstavila turistička ponuda Sarajeva i BiH.

- Do sada smo svake godine imali povećanje broja turista s ovih područja, a njihovim dolaskom prije početka sezone očekujemo još veći broj u ovoj godini, što bi zbog pojave koronavirusa i smanjenja broja turista s područja Azije, ovo mogla biti jako dobra kompenzacija - smatraju vlasnici Turističke agencije M97 tours.

Tour operatori iz Palestine /Izraela posjetit će turističke atrakcije na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog Kantona i Hercegovačko-Neretvanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti