Tour operatori iz Izraela/Palestine u posjeti Bosni i Hercegovini

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tour operatori iz Izraela/Palestine u posjeti Bosni i Hercegovini

23.02.2020. 16:14 / Izvor: Fena

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovalo je 45 predstavnika turističkih agencija iz Palestine, odnosno Izraela, što je do sada najveći broj tour operatora koji su u Bosnu i Hercegovinu došli iz jedne zemlje.

Organizatori tog događaja, Adnan Kaljanac i Merhunisa Subaša Kaljanac, vlasnici Turističke agencije M97 tours, ističu da je ta posjeta rezultat petogodišnjeg rada s partnerskim agencijama iz te zemlje.

Cilj je okupljanje najutjecajnijih turističkih operatora i agencija s područja Palestine i Izraela, kako bi im se predstavila turistička ponuda Sarajeva i BiH.

- Do sada smo svake godine imali povećanje broja turista s ovih područja, a njihovim dolaskom prije početka sezone očekujemo još veći broj u ovoj godini, što bi zbog pojave koronavirusa i smanjenja broja turista s područja Azije, ovo mogla biti jako dobra kompenzacija - smatraju vlasnici Turističke agencije M97 tours.

Tour operatori iz Palestine /Izraela posjetit će turističke atrakcije na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog Kantona i Hercegovačko-Neretvanskog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti