Razgrabili najjeftinije ponude za ljetovanja

26.03.2014. 08:17 / Izvor: Nezavisne novine
Razgrabili najjeftinije ponude za ljetovanja

Prema podacima koje smo dobili u turističkim agencijama, bh. građani koji odluče da idu na more u predsezoni platiće ljetovanje i po 40 odsto nižoj cijeni u odnosu na sezonu.

Do sezone godišnjih odmora ostalo je još dosta vremena, a bh. građani već su razgrabili najjeftinije ponude za ljetovanja.

Ponuda je, ipak, još bogata, a potražnje ima, tako da vlasnici turističkih agencija zadovoljno trljaju ruke.

Ipak, ako ste plićih džepova, treba da požurite, jer sniženja traju do kraja aprila.

Prema podacima koje smo dobili u turističkim agencijama, bh. građani koji odluče da idu na more u predsezoni platiće ljetovanje i po 40 odsto nižoj cijeni u odnosu na sezonu, jer za 12 dana u Grčkoj treba da izdvoje samo 65 eura, a za Tursku 199 eura.

"Kompletirali smo ponudu za ljetovanje u predsezoni. Građanima je na raspolaganju First Minute ponuda, koja je skoro popunjena", kazala je Jasminka Andrić, rukovodilac prodaje u banjalučkoj agenciji "Zepter Passport".

Tako, primjera radi, 12 dana u Grčkoj koncem maja košta 65 evra, u šta je uračunat i autobuski prevoz, dok je paket aranžman u Rodos, avionom, svega 299 evra. Putovanje u Alanju autobusom na 11 dana ljetovanja košta 199 eura.

Prema njenim riječima, ove sezone najtraženije destinacije su Turska, Grčka, Španija i, tradicionalno, Jadran.

"Bez obzira na skupoću, kao i svake godine, najbolje nam idu aranžmani za Hrvatsko primorje. Onaj ko ima želju da putuje, za njega ništa nije skupo, uvijek će naći nešto što odgovara njegovom džepu", ističe Andrićeva.

I u Turističkoj agenciji "Sebastijan" Banjaluka naglašavaju da im još od decembra prošle godine vlada pomama za ljetnjim putovanjima.

"Građani su zainterovani za First Minut ponudu, jer je za svačiji džep. U tom periodu popust je čak 40, a od aprila 20 odsto", kazali su iz ove turističke agencije.

Veliku potražnju za ljetovanjima bilježe i u sarajevskoj agenciji "Sol Azur", te takođe ističu da su klijentima pripremili prijatna iznenađenja ako rezervacije izvrše narednih dana.

"Zainteresovanost za ljetna putovanja vlada od prošlog mjeseca. Imamo svoje stalne klijente, koji su rezervacije izvršili u februaru i uplatili prvu ratu", kazao nam je Dino Imamović iz ove agencije.

Kako kaže, u ponudi imaju i aranžmane specijalno kreirane za mlade, gdje je za ljetovanje u Grčkoj potrebno izdvojiti 419 KM, a u Turskoj 20 maraka manje.

Bogatu ponudu ranih putovanja ima i sarajevska agencija "Relax Tours", gdje za veliku tursku turu Karadokija za osmodnevni aranžman treba da izdvojite 1.090 KM. Četvorodnevna zabava u Gardalandu koštaće vas svega 233 KM.

I u tuzlanskoj agenciji "Golden Tours" se ne žale. Kažu da im je potražnja dobra te da su građani najviše zainteresovani za First Minut ponudu.

"Sve su nam destinacije tražene. Potražnja za putovanjima ne odskače od prošlogodišnje", kažu oni.

Hit destinacije

Turska, Hrvatska, Španija, Grčka

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti