Turska industrijska zona Kajseri planira otvaranje expo centra u BiH

09.10.2019. 14:15 / Izvor: Akta.ba
Turska industrijska zona Kajseri planira otvaranje expo centra u BiH

Sastanku su prisusutvovali predstavnici BIGMEV-a – fondacije za razvoj odnosa Bosne i Hercegovine i Turske.

U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH u Sarajevu je protekle sedmice održan sastanak člana Upravnog odbora Industrijske zone Kajseri iz Turske Mustafe Katircigila sa potpredsjednikom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Mirsadom Jašarspahićem i saradnicima.

Sastanku su prisusutvovali predstavnici BIGMEV-a – fondacije za razvoj odnosa Bosne i Hercegovine i Turske. 

Industrijska zona Kajseri je jedna on najvećih industrijskih zona u Turskoj. Radi se o zoni u kojoj posluje više od 2000 kompanija. Najveći broj kompanija radi u industrijama namještaja, metala, tekstila i bijele tehnike. Industrijska zona Kajseri radi na otvaranju expo centara širom svijeta, a jedan takav centar planira se otvoriti i u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima prezentiranja bh. proizvoda u expo centru u Dubaiju, koji je prvi otvoren i gdje turske kompanije prezentiraju svoje proizvode na 15.000 m2.  

Imajući u vidu da kompanije iz Industrijske zone Kajseri za svoje proizvode nabavljaju veliki broj poluproizvoda, dogovoreno je da se radi na povezivanju sa bh. kompanijama. 

Privredna/Gospodarska komora FBiH će obavijestiti svoje članice, privrednike iz BiH, o mogućnostima saradnje sa kompanijama iz Industrijske zone Kajseri.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti