Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Unapređenje suradnje VTK BiH i AmCham BiH

19.08.2020. 16:20 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković održao je jučer sastanak s Nedimom Hamzićem, novoimenovanim generalnim sekretarom AmCham BiH.

Glavna tema sastanka bila je aspekti suradnje AmCham-a BiH i Komore.

Tijekom sastanka rad, vizija i misija AmCham-a BiH ukratko su predstavljeni predsjedniku Vukoviću, te najavljene aktivnosti u narednom periodu. Tom prilikom je istaknuto da će AmCham BiH, s najvažnijim partnerom Američkom ambasadom i novim sazivom Upravnog odbora, aktivno raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore, s kojima se planira održavanje okruglih stolova i konferencija koje će unaprijediti poslovnu klimu BiH kroz brojna polja djelovanja.

Poseban akcenat bit će stavljen na razvoj platforme za mlade lidere/menadžere i programe obuke za njihovo usavršavanje.

Predsjednik Vuković je uputio iskrene čestitke povodom izbora na funkciju generalnog sekretara Američke trgovačke komore u BiH, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu. Također se zahvalio na upućenoj inicijativi za suradnju i izrazio nadu da će u narednom periodu biti intenzivnija i od zajedničkog interesa za bosanskohercegovačke i američke privrednike, kao i same komore.

Posebno je istaknuo da Komora stoji na raspolaganju sa svim svojim kapacitetima za realizaciju aktivnosti od interesa za poslovnu zajednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti