Unapređenje suradnje VTK BiH i AmCham BiH

19.08.2020. 16:20 / Izvor: Akta.ba
Unapređenje suradnje VTK BiH i AmCham BiH

Glavna tema sastanka bila je aspekti suradnje AmCham-a BiH i Komore.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković održao je jučer sastanak s Nedimom Hamzićem, novoimenovanim generalnim sekretarom AmCham BiH.

Glavna tema sastanka bila je aspekti suradnje AmCham-a BiH i Komore.

Tijekom sastanka rad, vizija i misija AmCham-a BiH ukratko su predstavljeni predsjedniku Vukoviću, te najavljene aktivnosti u narednom periodu. Tom prilikom je istaknuto da će AmCham BiH, s najvažnijim partnerom Američkom ambasadom i novim sazivom Upravnog odbora, aktivno raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore, s kojima se planira održavanje okruglih stolova i konferencija koje će unaprijediti poslovnu klimu BiH kroz brojna polja djelovanja.

Poseban akcenat bit će stavljen na razvoj platforme za mlade lidere/menadžere i programe obuke za njihovo usavršavanje.

Predsjednik Vuković je uputio iskrene čestitke povodom izbora na funkciju generalnog sekretara Američke trgovačke komore u BiH, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu. Također se zahvalio na upućenoj inicijativi za suradnju i izrazio nadu da će u narednom periodu biti intenzivnija i od zajedničkog interesa za bosanskohercegovačke i američke privrednike, kao i same komore.

Posebno je istaknuo da Komora stoji na raspolaganju sa svim svojim kapacitetima za realizaciju aktivnosti od interesa za poslovnu zajednicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti