UNDP dodjeljuje sredstva za projekte koji podržavaju afirmaciju ženskog liderstva

19.08.2021. 10:15 / Izvor: Akta.ba
UNDP dodjeljuje sredstva za projekte koji podržavaju afirmaciju ženskog liderstva

Za sva udruženja/udruge/fondacije koje se bave medijskom djelatnošću.

UNDP raspisao je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu medijske afirmacije ženskog liderstva tokom COVID 19 pandemije. Naime, a kako stoji u pozivu,  žele podržati afirmaciju ženskog liderstva putem priča iz lokalne zajednice koje u fokus stavljaju društveni angažman žena kao nositeljica pozitivnih promjena, a posebno u vrijeme krize izazvane pandemijom korona virusa.

Finansijska sredstva će biti dodijeljena za one projekte/inicijative koji su u skladu sa zadanim okvirnim kriterijima i uklapaju se u raspoloživa sredstva namjenjena za medijske inicijative.

Provedbom projekata podržanih kroz ovaj javni poziv očekuju se uspješna produkcija ili ko-produkcija i publikovanje najmanje 10 medijskih projekata/inicijativa/sadržaja na temu ženskog liderstva sa područja primarno, ali ne isključivo 10 ciljanih partnerskih jedinica lokalne samouprave i to: Banja Luka, Bijeljina, Gračanica, Laktaši, Ljubuški, Nevesinje, Olovo, Sarajevo-Stari Grad, Tešanj, Zenica.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sva udruženja/udruge/fondacije koje se bave medijskom djelatnošću a koja su formalno registrovana u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

Poziv je otvoren do petka, 3.9.2021. do 17 sati. 

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti