Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uspješan Jahorina ekonomski forum 2018 – Najavljeni brojni projekti

05.05.2018. 11:00 / Izvor: Agencije

Jahorina ekonomski forum 2018. koji je organizovalo Udruženje ekonomista RS SWOT pod pokroviteljstvom Predsjednika RS i u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije, završen je danas nakon dva dana rada tokom kojih je održano 17 događaja.

Forum je okupio je predstavnike vlasti, finansijskog sektora i privrednike s obje strane Drine. Razgovaralo se o regionalnoj saradnji, zaustavljanju odlaska mladih, otklanjanju carinskih barijera,ubrzanom protoku robe i ljudi.

Drugog dana u fokusu je bilo racionalno raspolaganje prirodnim bogatstvima. Najavljeni su i zajednički projekti Srbije i Srpske na iskorištavanju hidropotencijala Drine.

Ocjene su da je poslovni skup uspio, a organizator poručuje da će zaključke objaviti naredne sedmice nakon detaljne analize svih panela.

Forum u kojem je u fokusu bila regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja jugoistočne Evrope prisustvovalo je oko 450 učesnika.

Među njima su bili Ana Brnabić premijer Republike Srbije, Željka Cvijanović premijer Republike Srpske, Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske, Dragan Čović hrvatski član Predsjedništva BiH, ministri iz regiona, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici akademske zajednice i veliki broj privrednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti