Uspješan nastup tuzlanske privrede na sajmu "Viroexpo"

28.01.2012. 09:53 / Izvor: eKapija.ba
Uspješan nastup tuzlanske privrede na sajmu 'Viroexpo'

Završen je rekordni 17. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012 na kojem se ove godine predstavilo se 757 izlagača iz 21 zemlje. Među njima su bili i predstavnici Tuzlanskog kantona, učesnici zajednički sajamske postavke i predstavljanja privrede TK, koju tradicionalno za svoje članice organizuje Kantonalna privredna komora Tuzla.

"Bila je ovo naša prva sajamska manifestacija u ovoj godini na kojoj se pojavljujemo prvi put. Proveli smo ugodne trenutke, kvalitetno predstavili firme naše članice i uspješno otvorili ovu sajamsku sezonu. Učinit ćemo maksimalne napore da privreda Tuzlanskog kantona i u narednim godinama bude predstavljena na ovoj izuzetno kvalitetnoj sajamskoj manifestaciji", izjavio je za Komorski informator Jorgovan Begić, dopredsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla i rukovodilac zajedničke postavke privrede Tuzlanskog kantona.

Dodao je da ih posebno raduje što raste broj firmi članica Komore i što je kvalitetna saradnja sa Općinom Tuzla i Vladom TK rezultirala i njihovim učešćem u zajedničkoj postavci.

Bosnu i Hercegovinu su na ovom sajmu uz tuzlansku komoru, predstavljali i Privredna komora USK Bihać, Privredna komora Doboj i Privrdna komora FBiH. Predstavljanje privrede TK na zajedničkom izložbenom prostoru organizovala je Kantonalna privredna komora Tuzla, a postavku su sačinjavali: "Fana" d.o.o. Srebrenik, GAMUS d.o.o. Tuzla, "Herceg" doo Srebrenik, Hotel "Tuzla" Tuzla, "Indira" doo Gradačac, "Meraklija" - Destilacija MN Seona Srebrenik, PMP "Mikron-Metalno" doo Lukavac, "Piemonte" Tuzla, "Pivara" dd Tuzla, "Prerada i promet mlijeka" Tuzla, "PRO PAK" d.o.o. Tuzla, "Solana" d.d. Tuzla, TC "Dramar " Tuzla, Udruženje inovatora Tuzlanskog kantona, "Veda" doo Srebrenik, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, Općina Tuzla i Vlada Tuzlanskog kantona.

Naredna sajamska aktivnost koju će poduzeti Kantonalna privredna komora Tuzla, jeste 19. osječki proljetni sajam koji se u Osijeku održava od 2. do 4. marta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti