Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Usvojena strategija privlačenja stranih investicija u RS-u

Vlada Republike Srpske usvojila je Strategiju privlačenja stranih investicija u Republiku Srpsku od 2021. do 2027. godine.

05.11.2021. 00:00 / Izvor: Akta.ba

Vlada Republike Srpske usvojila je Strategiju privlačenja stranih investicija u Republiku Srpsku od 2021. do 2027. godine, čiji je jedan od strateški ciljeva povećanje učešće stranih direktnih investicija u BDP-u i broja novoosnovanih kompanija sa stranim kapitalom.

Strategijom su definisana tri strateška cilja među kojim je i povećanje kumulativnog priliva stranih direktnih investicija u Republici Srpskoj. 

Ovaj strateški dokument izradilo Ministarstvo privrede i preduzetništva na osnovu analize stanja u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svjetskih trendova.

Pri izradi dokumenta uzeta su u obzir dosadašnja iskustava, analize međunarodnih izvještaja i saradnje sa ključnim partnerima - institucijama na republičkom i lokalnom nivou, te predstavnicima poslovne zajednice, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću nakon današnje sjednice.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Strategija

#strane investicije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti