Vlada RS planira povećanje neoporezivog dijela dohotka

11.05.2021. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Vlada RS planira povećanje neoporezivog dijela dohotka

Vlada RS će izmjenom propisa utvrditi minimalnu osnovicu za oporezivanje rada u visini najniže plate u RS, bez obzira na dužinu trajanja radnog vremena.

Vlada Republike Srpske će povećati neoporezivi dio dohotka izmjenom poreskih propisa u narednom mjesecu, što za cilj ima rast neto plata zaposlenih i smanjenje pritisaka u vezi sa rastom plata koji proističu iz smanjene ponude radne snage u Srpskoj, saopšteno je iz Unije udruženja poslodavaca Srpske.

Iz Unije navode da je na njihovu inicijativu u petak, 7. maja, održan sastanak sa predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem o temi smanjenja oporezivanja rada, suzbijanja neformalne ekonomije i pokretanja procesa vakcinacije radnika.

Kako se naglašava, u toku su pregovori i analiza mogućnosti u vezi sa nivoom povećanja neoporezivog dijela dohotka.

"Imajući u vidu prisustvo zloupotrebe instituta nepunog radnog vremena, odnosno prijavljivanja radnika na radno vrijeme kraće od osmočasovnog, Vlada RS  će izmjenom propisa utvrditi minimalnu osnovicu za oporezivanje rada u visini najniže plate u RS, bez obzira na dužinu trajanja radnog vremena",  navodi se u saopštenju.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti