Vlasnik kompanije "Srebrena malina" u prostorijama SIPA-e

28.05.2020. 19:03 / Izvor: N1
Vlasnik kompanije 'Srebrena malina' u prostorijama SIPA-e

Fikret Hodžić, vlasnik firme "Srebrena malina" koja je u Kini kupila 100 respiratora prema nalogu Vlade FBIH, snimljen je danas u kasnim ispred prostorija SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u toku je ispitivanje za sada dvije osumnjičene osobe u okviru rada na ''predmetu Respiratori”, saznaje N1.

Fikret Hodžić, vlasnik firme "Srebrena malina" koja je u Kini kupila 100 respiratora prema nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, snimljen je danas u kasnim popodnevnim satima ispred prostorija SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Kako javlja Oslobođenje osim Hodžića u SIPA-i su i Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fadil Novalić i premijer FBiH i oni su trenutno na saslušanju.

Podsjetimo, informacija da je uvoznik respiratora iz Kine koje je naručila Vlada FBiH - kompanija "Srebrena malina", podigla je veliku prašinu.

U sklopu ovog predmeta, pripadnici SIPA-e ranije su izvršili pretrese u prostorijama kompanije u Vogošću, a pretesene su i prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti