VTK BiH izražava zabrinutost za Aluminij

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

VTK BiH izražava zabrinutost za Aluminij

11.07.2019. 08:42 / Izvor: Akta.ba

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) su, izražavajući veliku zabrinutost za Aluminij d.d. Mostar, uputili molbu svim relevantnim institucijama da ulože dodatne napore kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za trenutnu situaciju.

VTKBiH je ukazao ne značaj poduzeća Aluminij čije poslovanje ima velik udio u vanjskotrgovinskoj razmjeni, kao i velik utjecaj na gospodarstvo u cjelini, u Bosni i Hercegovini i šire.

"Uzimajući u obzir više od 900 zaposlenika unutar kompanije, vanjske suradnike s kojima godinama surađuju i čije poslovanje ovisi o poslovanju kompanije Aluminij, smatramo da je trenutačna situacija neprihvatljiva i nedopustiva te da će se negativno odraziti na sveukupno stanje u Bosni i Hercegovini, socijalno nezbrinjavanje, povećanje kamatnih bankovnih stopa, neisplatama vjerovnicima koji ovise od unaprijed zaključenih ugovora i drugo", objavila je VTK BiH na svojoj web stranici.

Naglašavaju da se samo aktivnom ulogom svih sudionika počevši od Vlade FBiH, upravljačkih struktura Aluminija d.d. Mostar, te drugih koji su dosad imali poslovni senzibilitet spram kompanije, može doći do adekvatnih rješenja.

PODIJELI:

TAGOVI:

VTKBiH

Aluminij

Vlada FBiH

Mostar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti