Vuković na skupu "Mlade poduzetnice – prilika za cijelo društvo"

26.10.2020. 15:08 / Izvor: Akta.ba
Vuković na skupu 'Mlade poduzetnice – prilika za cijelo društvo'

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković prigodno se obratio na radionici/javnoj tribini "Mlade poduzetnice – prilika za cijelo društvo", održanoj u subotu u Kiseljaku.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković  prigodno se obratio na radionici  "Mlade poduzetnice – prilika za cijelo društvo", održanoj u subotu u Kiseljaku.

U obraćanju prisustnim predsjednik Vuković je, između ostalog, iskazao potporu poduzetnicama i onima koje žele pokrenuti posao u Bosni i Hercegovini.

Učesnicama događaja, obratio se i Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak nakon čega je upriličena prezentacija Zavoda za zapošljavanje o aktivnostima Zavoda, te informacije od pomoći mladim poduzetnicama, pozivi, gdje i kako aplicirati. Pored navedenog, predstavnica Udruženja poslovnih žena BiH Aida Zubčević prezentirala je rad Uduženja, te istakla probleme s kojima se susreću i koji su izazovi potencijalnih poduzetnica.

Na pitanja o pokretanju posla i poslovnim prilikama odgovarao je Nikola Grubešić, voditelj Službe za gospodarstvo Općine Kiseljak.

Događaj je organizovala Udruga mladih Kiss u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Zavodom za zapošljavanje FBiH, Općinom Kiseljak i Udruženjem poslovnih žena u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti